Friday, April 15, 2011

the 1000 mile journey

yakin,yakin,yakin,yakin,yakin,yakin.. chanting this to keep my confidence high!

alhamdulillah..
segala pujian bagi Dia yang memudahkan segalagalanya.


kadang terkeliru antara medik atau actuarial science.ya lah,duadua bidang diminati.tapi Dia permudahkan segalanya.saatsaat menghampiri waktu pengumuman interview,petunjuk dan jawapan istikharah datang berbagai.


dan kini, ana yakini ini jalan terbaik untuk ana.


moga first step ini, the most crucial and important, adalah first step yang paling tepat buat ana.
doakan ya!


26 april 2011
Hr 1400
anggerik mall shah alam
Perubatan :) :) :)

a thousand miles journey begins with one single step.the journey wont be easy, but HE did promise to be by our side as long as we want Him to..

true enough..kan? :)

10 comments:

lisya said...

maka,afiq? maka? dr kah anda nanti? insyaAllah? atau number-craze kah anda nnt? :) all the best!

Sir Dr. Afiq said...

maka sesungguhnya wahai liyana,
insyaAllah dengan redha-Nya
sayugia Dr lah saya kehendaknya.
Dr Medik Islami ya,mogamoga.amiin.

liyana syahirah muhamad yusof said...

-.- saya dalam pencarian rakan STF yang sama dengan anda. haha. hurm,seperti pencarian kali ini tidak berhasil. 4pm ada lah.

Dr. Afiq. Semoga jalan inilah jalan yang paling diredhai! you r DR FANTABULOUS! :p

Sir Dr. Afiq said...

saya hanya ketemu teman yg pukul 10 juga.awal sgt lah.

yup,terimakaseh daun keladi atas saport itu :) anda bagaimana?

Izzati said...

yakin! yakin! yakin!

alhamdulillah.

moga tiap langkahmu diiringi redha-Nya!

tapi ingat, semakin jauh dan tinggi kita melangkah dan mendaki, akan semakin hebatlah badai ujian yang menunggu. tak terjangka! kalau terjatuh, sakitnya akan lebih parah drpd yg dulu. sebab kita semakin menghampiri puncak.

jadi, kena siapkan diri utk menghadapi semuanya. cari 'mereka' seramai mungkin. moga2 ada 'spirit booster' saat terasa langkah itu menjadi berat. insyaAllah, dipermudahkan semuanya.

dan DIA tetap ada. untuk membelaimu dengan janji-janji yg indah. janji-janji yg tak pernah DIA mungkiri walau sekali. dgn syarat yg satu, YAKIN!

bittaufiq wannajah ya akhi! :)

Izzati said...

oh ye, terlupa sesuatu. ada ketikanya nanti, jawapan istikharah itu akan diuji.

"benarkah jalan yg dipilih? benarkah itu petunjuk dr Allah?"

pengalaman kak sendiri, seawal minggu orientasi di UIA lagi dah diuji. sangat teruji. hanya DIA yg tahu. sampai rasa nak tukar jurusan!

kemudian cari 'someone' yg diyakini dpt menaikkan semangat. alhamdulillah, got back on the track. itu pentingnya 'spirit booster'. mereka jd wasilah dr Allah buat kita, insyaAllah. :)

tp ujian yg satu itu pun bukan sekali. baaanyak kali! hehe. Allah sengaja mahu memperteguhkan langkah yg goyah. biar lebih matang dan dewasa.

moga terus istiqamah!

Sir Dr. Afiq said...

kenapa tak ad kors jadi motivator ea? u'd do great!

syukran syukran!

Izzati said...

ada. boleh ambil jurusan sains kemanusiaan pengkhususan psikologi kalau mahu. tapi Allah dah kata, "bukan itu jalanmu!" :)

stalker said...

oh,main stalker2 plak. ahha,Dr.Fantastic + Fabulous ,good luck! p/s: excited overdose time tu.. :p

Sir Dr. Afiq said...

stalker : thankyou.you too.all the best ey?
p/s:at least x *y* overdose.hehe.