Wednesday, April 20, 2011

permataku


permataku

Sunyi…selubungi malam…
Mengusik minda yang terlontar jauh…
Masih hangat terasa …
Tangan yang membelai yang mengusik manja…
Daku damba kasihmu…
Biar jadi pedoman…
Buat penyuluh jalan kugapai impian…

Angin…kau nyanyikan lagu…
Untuk permataku…tenang selalu…
Bayu…sampaikan berita…
Daku kini ceria…aman dan bahgia…
Selimutkan rinduku bersama malammu…


Hadirlah…kau dalam mimpiku…
Agar kau selalu…ada disisiku…
Rindu belaian kasihmu…Rindu senyumanmu…
Penawar lukaku…
Dengarkan laguku…hadiah untukmu…
Jasa dan baktimu ku kenang selamanya…

Angin…kau nyanyikan lagu…
Untuk permataku…tenang selalu…
Bayu…sampaikan berita…
Daku kini ceria…aman dan bahgia…
Selimutkan rinduku bersama malammu…

Dikaulah cahaya…
Bila malam menjelma…
Kasihmu membawa ke syurga…
Dan redha yang Esa…

Angin…kau nyanyikan lagu…
Untuk permataku…tenang selalu…
Bayu…sampaikan berita…
Daku kini ceria…aman dan bahgia…
Selimutkan rinduku bersama malammu


terasa damai sangat bila dengar nasheed ini.kenapa? sebab tibatiba terasa rindu kat mak & abah.bila berjauhan, rasa rindu. lumrah? memang la. without them we're nothing.we wont be here.i wont even be writing this.hmm pernah tak terfikir: what would it be like untuk melihat ibu ayah sebagai, well, single? would be fun right, to visit the past and see them during their younger days.it'd be awkward at first.kenapa, sebab dari kecil lagi, kita kenal mereka sebagai ibu dan ayah.somehow they meet, and we came into being.terlalu banyak yang telah mereka lakukan.ingat lagi waktu kecil dulu.sungguh nakal kot.hehe.anyway,masa muda yang ada, guna sebaiknya untuk penuhi impian mereka pula.oleh itu, untuk jadi ana yang soleh, selaluselalukanlah doa ya!
Ya Allah
Rendahkanlah suaraku bagi mereka
Perindahlah ucapanku di depan mereka
Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan
Lembutkan hatiku untuk mereka

Ya Allah,
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya, atas
didikan mereka padaku dan Pahala yang besar atas
kesayangan yang mereka limpahkan padaku,peliharalah
mereka sebagaimana mereka memeliharaku.

Ya Allah,
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan
atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku
atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku
jadikanlah itu semua penyebab susutnya
dosa-dosa mereka dan bertambahnya pahala kebaikan
mereka dengan perkenan-Mu ya Allah
hanya Engkaulah yang berhak membalas kejahatan dengan
kebaikan berlipat ganda.

Ya Allah,
Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku,
Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku.
Tetapi jika sebaliknya, maka izinkanlah aku memberi
syafa'at untuk mereka,sehingga kami semua berkumpul
bersama dengan santunan-Mu di tempat kediaman
yang dinaungi kemulian-Mu, ampunan-Mu serta rahmat-Mu... .

Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha
Agung, serta anugerah yang tak berakhir dan Engkaulah
yang Maha Pengasih diantara semua pengasih.

Amin Ya Rabbul Alamin..
p/s: curi curi nih..

2 comments :

.izzatzaid. said...

T_T
thanks for the post .

Izzati said...

tiap2 minggu balik pun rindu. apatah lagi dulu masa duk hostel. sebulan sekali pun belum tentu. memang tak sanggup tinggalkan family lama2. boleh hilang inspirasi.

try Aku Merinduimu by Devotees. yg tu pun best gak. :)