Saturday, May 21, 2011

the third step : dua genggaman padu

in life, there are just so many things we want, dont we? every one of them glisten like stars right in front of our eyes.. hovering right above our open palm, waiting to be grasped and us to enjoy its bliss..
but then, we all have to choose which we really want..
and which we will have to let go..
first, SPM. second, the interview. and now, the Calling. and hear me Allah, i am grateful for every single drop of Ni'mat You bless me. alhamdulillah..

Tarikh Pendaftaran  28 JUN 2011
Kursus                   PERUBATAN
Program / Tempat    INTERNATIONAL BACCALAUREATE / KOLEJ MARA BANTING (KMB)

teruja?syukur.. tapi diri ini keliru juga. sama ada stay di bumi tarbiah ini, atau terus gapai citacita.huu.impian lama tersimpan hendak jejak kaki ke bumi Ireland.banyak yang mahu di-explore pula di bahagian Barat dunia ini.nak cedok budayabudaya positif..


tapi jauh di lubuk hati, rindu untuk gapai impian yang jauh itu. ana takut terkilan andai impian ini hanya tinggal impian.pastinya, perasaan kilan itu mungkin tak terubat jika ana tersilap pilih! ya Allah.. kuatkan aku..


jadi langkahnya, cuba mohon untuk mohon penangguhan tawaran ini.kalau dapat, alhamdulillah..mungkin sembilan tahun.huuu lama gila..faktor ini yang kadang meng-hamperkan citacita dan menyebabkan terfikir: "ah baik aku duduk UIAM je!".tapi,rasa ingin fly tu lagi kuat.hehe.orang kata,fly lah time buat specialist nanti.ana kata,apa salahnya fly dua kali..lagi best.still,fly bukanlah faktor utama or the ONLY factor yg mendorong.banyak lagi.kalau tak berjaya, alhamdulillah juga sebab cita pertama sudah tercapai.selepas itu,tidak kisah nak ke mana.yang penting,genggaman pertama ana adalah DQ.genggaman kedua?insyaAllah.. thx ya? :) doakan ana berjaya tangguh. terima kasih buat yang tidak putusputus telah mendoakan ana.ana mungkin kenal atau tidak,yang pasti, doa antum telah termakbul.syukran.ana doakan antum terus bahagia dengan kasih sayang-Nya.


terima kasih kepada mak,abah,guru,ustaz,sahabatsahabat kerana tidak putus juga memberi semangat untuk terus tsabat.insyaAllah,Allah berkati antum.amiin. and thanks hemohemo :)


kalau boleh,ana nak ajak semua sahabat ana rasa nikmatnya di jalan ini.sikitsikit pun jadi :) mari semua terus kuat kejar impian! go go! tak jauh dah tu~ moga kalian berjaya.


BE STRONG

ps: keep ur promise,embrace ur dream!

No comments: